VALGE SHOKOLAADI-MAASIKATORT
1 pakk Erika kakaotordipulbrit, segada 200 ml veega, küpsetada tordipõhi 180-200 kraadi juures 30-40 minutit. Kuna meil oli parajas valmimisastmes banaane, purustasin taina sisse 2 banaani ning lisasin vedelikku mõnevõrra vähem.
300 g maasikate asemel võtsin külmast ühe karbitäie maasikatoormoosi, mida määrisin jahtunud tordipoolikute vahele, originaalis oleks pidanud siis osa maasikaid purustama ja need tordi vahele määrima. Peale valamiseks valmis järgnev kreem:
200 ml vahukoort vahtu lööduna, segada
400 g kohupiimapastaga ning neile lisada
400 g valget shokolaadi (mul oli paraku seda 300), vesivannil sulatatuna.
Kindlasti oleks asja hapumaks teinud kui olekski olnud nüüd värskeid maasikaid kreemi sisse segada, toormoosiga ma igaks juhuks ei katsetanud. Kuna mul oli 300 g shokolaadi siis tänu sellele kreem ilmselt nagunii nii hoogsalt tahenema ei hakanudki kui vaja... Aga ma ei kujuta hästi ette seda magusust, mis 400 grammiga oleks järgnenud. Minul paraku jäi pool kreemi alles, lihtsalt ei mahtunud tordile, õnneks... Hommikul sai tort kaunistatud banaaniviilude ja metsmaasikatega, mis magusust veidi leevendasid.
Tordist üle jäänud kreemi sisse segasin sügavkülmast võetud metsmaasikaid ning torkasin karbiga külma tagasi. Sünnipäevalapsele meeldis igatahes väga ja lusikaga karbist jäätisetükke võttes jääb tulemus ka väga huvitavalt täpiline :) Huvitaval kombel seda ei taju üldse, et seal sees ka kohupiima on. Aga kui prooviksin uuesti sellist "jäätist" teha siis ilmselt vähendaksin valge shokolaadi kogust veelgi, mulle meeldib natuke vähem magus...
Valge shokolaadi-kohupiima-metsmaasikajäätis |
Väike maiustaja |
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar