reede, 10. veebruar 2017

Pulgakoogid!



Sügisel kui meil tänu ühe pereliikme sünnipäevale toimus kodus tohutu möll, oli mul tegelikult plaan meisterdada selle vahva külaliste seltskonnaga uudseid pulgakooke! Valmistasin kõik ette kuid sünnipäev veeres üle meie kodu nagu paras maru ning saime vaevu-vaevu hakkama teise planeeritud meisterdamisega, milleks oli tasside maalimine. Pulgakoogid said lõpuks valmis meisterdatud veidi hiljem, üheks teiseks sünnipäevaks.

Eelmisel neljapäeval aga vupsas pulgakoogi-idee uuesti esile ning selgus, et tegelikult pole kiireks ja väikeseks meisterdamiseks üldse vaja väga põhjalikke ettevalmistusi. Poes oli olnud soodushinnaga pakkumisel mõnusat keeksipulbrit, mis samal õhtul sai keeksiks küpsetatud. Järgmisel päeval tuli vaid paar keeksiviilu ära pudistada ja napi hapukoorega segada ning pulgakoogipallid saidki juba valmis vormitud.


Retseptides soovitatakse küpsetatud biskviidil jätta puru sisse pudistamata ääretükid, mis on kõvemad. Meie kodune keeks oli järgmisel päeval aga nii parajalt mure ja pehme, et pudistasime ka ääred koogitaigna sisse. Pealegi kuna teadsime, et kõik see hea saab kohe ka tegijate poolt ära söödud, ei seganud need kergelt pruunistunud osakesed taigna sees, kahju oleks olnud neid panemata jätta ning maitses küll miski ei seganud.

Pallikesed läksid 15 minutiks sügavkülma (kui kiiret pole, soovitatakse kasutada kindlasti tavalist külmkappi), siis shokolaadi kastetud pulkade otsa, ettevaatlikult tervenisti sulashokolaadi sisse ning kaunistamisele - see kõik käis väga ruttu! Ning söömine omakorda veelgi nobedamalt!


Kunstnikud oma teostega


Ahjaa - omaette tegu on sellega, kuhu paigutada valminud koogid - seekord tegime nii väikese koguse, et saime nad torgata lihtsalt suuremasse suhkrutopsi. Aga retseptis toodud koguse puhul (20 ja rohkem, sõltub pallikeste suurusest) olen kallanud mõne suurema kausi suhkrut täis, see hoiab pulgakoogid kenasti püsti. Tõsi küll, siis peab varuma ehk isegi rohkem kui ühe paki suhkrut, et seda oleks kausi täitmiseks piisavalt.

Et aga oleks olemas ka n.ö teaduslikult tõestatud alus väita, et pulgakooke pole sugugi keeruline teha, siis siin lingina Nami-Nami õpetus pulgakookide tegemisest:
Teeme pulgakooke!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar